Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 jan 2020 / 07:39 uur

Aantal doden in Jakarta door overstroming loopt op

Al zeker dertig mensen zijn in Jakarta om het leven gekomen door hoogwater. De overstromingen troffen de Indonesische hoofdstad tijdens de jaarwisseling.

De Indonesische overheid heeft dit dodental vrijdag bekendgemaakt. Eerder spraken de autoriteiten over 21 doden. Meer dan 31.000 mensen hebben hun huizen als gevolg van de overstromingen moeten verlaten.

Hevige regenbuien

Delen van Jakarta staan onder water als gevolg van hevige regenbuien. Inmiddels lijkt het water wat te zakken, maar weerkundigen waarschuwen voor meer zware buien die tot minstens 10 januari aanhouden.

De overstromingen zijn vermoedelijk de ernstigste sinds 2013. Toen verloren tientallen mensen het leven. In en rond de Indonesische hoofdstad wonen zo’n 30 miljoen mensen. De stad aan zee zinkt weg en kampt al tijden met overstromingen. President Joko Widodo overweegt daarom een nieuwe hoofdstad te laten bouwen.

Beeld: ANP
Beeld: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal doden in Jakarta door overstroming loopt op
Sluiten