Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 dec 2019 / 11:25 uur

Zomerse kerstgroet van onze Oranjes, een winterse van de Noorse royals

Het is bijna Kerstmis en traditiegetrouw stuurt de koninklijke familie dan een kerstgroet. Een wel héél warme dit jaar, in tegenstelling tot de Noorse royals. 

Koning Willem-Alexander en zijn gezin hebben een bijzondere kerstgroet gestuurd. Ze kozen dit jaar voor een foto die afgelopen al mei werd genomen tijdens hun privéreisje naar Sevilla. Op de foto dragen Máxima en dochters Amalia, Alexia en Ariana traditionele flamencojurken.

De familie plaatste de foto dinsdag op de sociale media en dat ze een aardig woordje over de (provincie)grens spreken, blijkt wel uit de inhoud. Onze Oranjes deelden de beste wensen in het Nederlands, Engels, Spaans, Pools én Fries. „Een gezegende kerst en een gezond en voorspoedig 2020. Merry Christmas and a healthy and prosperous new year. Feliz Navidad y un próspero Año Nuevo. Folle lok en seine yn it nije jier. Un pasku yen di bendishon i un próspero aña nobo."

Sevilla is een bijzondere plek voor Willem-Alexander en Máxima. De twee leerden elkaar daar twintig jaar geleden kennen.

Vanaf de lange latten

Het Noorse kroonprinselijke paar heeft de jaarlijkse kerstgroet een winters, sportief tintje gegeven. Kroonprinses Mette-Marit deelde op Instagram een filmpje van kroonprins Haakon die behendig een berg af skiet. „Vrolijk kerstfeest van ons allemaal in Uvdal."

Het koppel verblijft op het landgoed van de koninklijke familie in het dorpje Uvdal in de Noorse provincie Buskerud. Daar vieren ze kerst met het gezin en wonen ze dinsdag op kerstavond de traditionele kerkdienst bij.

Ook de zieke koning Harald zal naar verwachting naar de kerk gaan. Zoon Haakon nam vorige week de taken van zijn vader over omdat hij kampt met een (niet ernstige) virale infectie, maar volgens het hof zal het programma van de koning doorgaan zoals gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zomerse kerstgroet van onze Oranjes, een winterse van de Noorse royals
Sluiten