Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Zeer dichte mist verwacht tijdens jaarwisseling

De jaarwisseling zou wat vuurwerk afsteken betreft nog weleens in het water kunnen vallen. Het KNMI verwacht namelijk zéér dichte mist. 

Het zicht zou minder dan vijftig meter zijn en lokaal kan het zelfs teruglopen tot zo’n tien meter. Als er veel vuurwerk wordt afgestoken, worden de omstandigheden alleen maar verergerd.

Vooral het noordoosten van Nederland heeft pech. Daar is de kans op zeer dichte mist met weinig zicht voorlopig het grootst. De mist ontstaat in de loop van de dag in het midden van het land. Waar deze mist hangt, kan deze mogelijk de hele dag blijven duren, aldus het KNMI.

Hardnekkig

In het noorden is overdag nog een zonnetje te zien, daar is het dan ook 8 graden Celsius. In de mist-gebieden wordt het niet warmer dan 3 graden. Naarmate de avond vordert, zal de mist zich uitbreiden. Ook naar het zonnige noorden. Ook het zuiden blijft de dichte mist niet gespaard.

Het nieuwe jaar zal naar verwachting ook mistig beginnen, vooral in het noorden. In de loop van de dag lost de mist op de meeste plaatsen geleidelijk op en breek de zon door. Lokaal kan de mist echter hardnekkig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.