Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 dec 2019

Winnende aannemer doet zijn klussen voor niets als kerstcadeau

De 42-jarige Steve Thomson wordt gezien als een held in de Britse plaats Selsey. Hij won in november maar liefst 125 miljoen euro via een loterij en vraagt daarom geen geld meer voor zijn particuliere bouwprojecten. 

Volgens de inmiddels vermogende Thomson zijn de klussen een vroeg kerstcadeau voor de lokale samenleving.

‘Een topvent’

Zo vertelt zijn buurbrouw aan The Sun dat hij sinds het winnen van de prijs keer op keer weigert geld aan te nemen van klanten. „Hij bracht niets in rekening. Dat laat zien dat hij een topvent is, een goede man.”

De Brit heeft met zijn vrouw drie kinderen van 8, 10 en 15 en wil met het geld onder meer een groter huis kopen. De familie moet nog wennen aan het enorme bedrag dat nu op de rekening staat: „Ik ervaar door al die miljoenen veel stress en slaap soms slecht. Ik zal moeten leren omgaan met deze nieuwe situatie", vertelt de aannemer.

Minder werken

De winnende Brit gaat wel wat minder werken na de miljoenenklapper. Maar hij wil zijn bedrijf voortzetten. „Ik heb al mijn klanten laten weten dat mijn firma gewoon blijft bestaan en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over lopende klussen. Met mijn geld wil ik de lokale samenleving graag helpen”, zegt Thomson in Britse media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Winnende aannemer doet zijn klussen voor niets als kerstcadeau
Sluiten