Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 dec 2019 / 18:11 uur

Voormalig gemeentehuis Obdam in brand

In het voormalig gemeentehuis in Obdam (Noord-Holland) woedde zondagavond een grote brand. Volgens de Veiligheidsregio NHN waren er meerdere eenheden van de brandweer opgeroepen om de brand te blussen.

De brand brak uit rond 16.30 uur en bovenverdieping van het pand is twee uur later ingestort, meldt de veiligheidsregio. Iets voor 21.00 was de brand weer onder controle. De Dorpsstraat, waar het pand aan staat, blijft zondagavond afgesloten in verband met mogelijk instortingsgevaar van het pand.

Rijksmonument

Het pand is een rijksmonument en staat aan de Dorpsstraat. In 1875 werd het gebouwd en het is op dit moment in gebruik als woonhuis. De bewoner wist te ontkomen toen de brand uitbrak.

Overslaande brand

De brandweer vreesde dat het vuur zou overslaan naar naastgelegen panden, maar even na 19.30 uur liet de veiligheidsregio weten dat er geen dreiging meer was voor het naastgelegen verzorgingshuis. Bewoners, die eerder uit voorzorg hun kamer moesten verlaten, kunnen weer terugkeren.

Verder heeft iedereen die binnen een straal van 500 meter van de vlammenzee afwoont, het advies gekregen ramen en deuren te sluiten. Omstanders wordt verzocht om de omgeving te mijden vanwege de rookontwikkeling.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voormalig gemeentehuis Obdam in brand
Sluiten