Metro
Metro Nieuws 30 dec 2019 / 13:24 uur

Vissers Urk redden vluchtelingen uit Het Kanaal

Vissers van Urk werken deze dagen gewoon door. En wat goede daden betreft is het ook nog niet klaar: ze redden 21 vluchtelingen van Het Kanaal.

Omroep Flevoland meldt dat de vissers twintig volwassenen en een baby van Het Kanaal hebben gehaald. Ze probeerden met een kleine boot van Frankrijk naar Engeland te varen. In de buurt van Duinkerke raakte de groep in de problemen.

Noodsignaal

De Franse kustwacht kreeg een noodsignaal nadat de boot in de problemen raakte. De bemanning van kotter Hennie – officieel de Z-182 – het dichtst in de buurt was, werd hen gevraagd om de groep te helpen. Ook werd er een helikopter gestuurd, die uiteindelijk niet werd ingezet.

De kustwacht was bang dat de boot zou omslaan. Dat gebeurde gelukkig niet. De vluchtelingen zijn even aan boord geweest bij de bemanning van Hennie. Ze zijn uiteindelijk opgepikt door de reddingsbrigade, die ze heeft teruggebracht naar het vasteland. Alle vluchtelingen waren volgens de brigade licht onderkoeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vissers Urk redden vluchtelingen uit Het Kanaal
Sluiten