Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Vijf verdachten van groepsverkrachting Den Bosch weer in de cel

Alle vijf de verdachten van de groepsverkrachting in Den Bosch zitten weer vast. Vier verdachten werden in de loop van zaterdag opnieuw vastgezet. De vijfde verdachte werd vrijdag in bewaring gesteld.

De vijf waren in eerder vrijgelaten, maar vrijdag oordeelde de rechtbank dat er toch voldoende verdenkingen zijn van strafbare seksuele handelingen. De vijf verdachten moesten zich binnen 24 uur melden.

Openlijke geweldpleging

Vier verdachten meldden zich zaterdag zelf. De vijfde werd vrijdag al opgepakt voor openlijke geweldpleging. Vermoedelijk bepaald de rechtbank op 31 december of 2 januari of ze nog langer in de cel moeten blijven. Dat zegt een woordvoerder van het OM.

Het onderzoek naar de groepsverkrachtingen in een garage in Den Bosch begon nadat drie tienermeisjes onafhankelijk van elkaar bij de politie hadden gemeld dat ze door meerdere jongens waren verkracht. De politie vermoedt dat er nog meer meisjes slachtoffer zijn geworden.

Hoger beroep

De officier van justitie vroeg op 9 december om de verdachten in bewaring te stellen, maar de rechter-commissaris oordeelde dat er op dat moment geen juridische argumenten waren om de vijf vast te houden. De officier van justitie ging daartegen in hoger beroep.

In deze zaak werden aanvankelijk acht mannen, tussen de 18 en 26 jaar oud, aangehouden. Drie van hen hoeven niet de cel in, maar zijn nog wel verdachte in de zaak, zei de woordvoerster van het OM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.