Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 dec 2019 / 12:05 uur

Twee lichamen gevonden in zoektocht Urker vissers

Duikers hebben voor de kust van Texel twee lichamen gevonden in de stuurhut van de gezonken viskotter UK165 Lummetje.

De lichamen zijn geborgen, meldt de Landelijke Eenheid. Om er honderd procent zeker van te zijn dat het gaat om de twee vermiste opvarenden, vindt nog deze zondagmiddag identificatie plaats.

Knagende onzekerheid

Waarnemend burgemeester Ineke Bakker van Urk is opgelucht dat er met de vondst van de twee lichamen in de gezonken visserskotter een einde is gekomen aan de ‘knagende onzekerheid’ voor de familie. Hoewel de lichamen nog worden geïdentificeerd is het de verwachting dat het gaat om de 27-jarige en 41-jarige opvarenden van de boot uit Urk die donderdag verdween voor de kust van Texel.

„Namens het gemeentebestuur zal ik de condoleances over brengen aan de families. Ik hoop dat de lichamen na identificatie en onderzoek zo snel mogelijk aan de families vrijgegeven kunnen worden. De families kunnen nu afscheid nemen van hun geliefden en Urk kan daarin meeleven. Juist op dit soort momenten is de onderlinge verbondenheid op Urk groot", zegt Bakker.

Half stok

De vlag bij het gemeentehuis zal vanaf maandagochtend als teken van collectieve rouw halfstok hangen. Ook andere instanties wordt gevraagd dit te doen.

Bakker heeft ook een woord van dank aan iedereen die de afgelopen dagen heeft geholpen bij de zoekactie en de berging. "Er is met grote inzet en een hartverwarmende betrokkenheid gewerkt", aldus de burgemeester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee lichamen gevonden in zoektocht Urker vissers
Sluiten