Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 dec 2019 / 09:28 uur

Taakstraf voor partner Femke Halsema

Robert Oey, de man van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, heeft een taakstraf van veertig uur gekregen voor verboden wapenbezit.

Oey heeft twee weken de tijd om in verzet te gaan tegen de beslissing van de officier van justitie. Als hij niet akkoord gaat, wordt de zaak aan de rechter voorgelegd. De partner van Halsema had volgens het OM een gas/alarm-revolver in huis. Daar had hij geen vergunning voor, terwijl het bezit van zo’n wapen verboden is.

Het wapenbezit kwam aan het licht toen de 15-jarige zoon van Halsema afgelopen zomer werd betrapt met het wapen. Hij was op 15 juli gearresteerd nadat hij met een vriend op een leegstaande woonboot in Amsterdam-Oost voor overlast zorgde. Hij zou het wapen van zijn vader bij zich hebben gehad, maar weg hebben gegooid toen de politie arriveerde.

Onklaar

Volgens Oey ging het om een onklaar gemaakte revolver, die werd gebruikt op filmsets. Halsema zei niets te weten van het bestaan van het wapen, tot haar zoon het opbiechtte na de aanhouding. „Het had nooit in ons huis mogen liggen", zei ze eerder.

De 15-jarige zoon werd eerder al naar bureau Halt doorverwezen. Dat betekent dat hij geen strafblad krijgt. Een Halttraject omvat onder meer leeropdrachten en het maken van excuses.

Reageer op artikel:
Taakstraf voor partner Femke Halsema
Sluiten