Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Stop je champagne niet te lang in de koelkast

De feestdagen staan natuurlijk garant voor een glaasje (alcoholvrije) bubbels. De kurken mogen weer worden gepopt zodat er een lekker koel glaasje champagne, prosecco of cava kan worden geschonken voor het proost-momentje.

De meeste mensen halen die bubbels ook al op tijd in huis zodat ze zeker weten dat er een feestelijk momentje kan worden gevierd. Het is alleen niet verstandig om de bubbels ook al die tijd in de koelkast te bewaren. Het beste kun je de feestdrank even koelen vlak voor je ‘m opent.

De smaak kan namelijk veranderen als het sissende drankje te lang in de koelkast ligt, zeggen wijnexperts tegen Huffington Post. „Als je champagne of een andere bubbelwijn koopt, kun je deze prima drie of vier dagen in de koelkast leggen. Maar de bubbels veranderen als ze langer in de koelkast liggen.”

Kurk droogt uit

De kurk kan namelijk uitdrogen als de fles te lang in de koelkast ligt. Er is te weinig luchtvochtigheid in de koelkast, waardoor de kurk ook uitdroogt en losser kan komen te zitten. Er komt dan zuurstof bij de wijn en voor je het weet is de smaak niet meer wat het zou moeten zijn.

Mocht je de bubbels dus al in huis hebben maar de komende dagen nog niet openen, dan is het advies de fles op een koele, donkere en droge plek neer te zetten. Vlak voor je ‘m opent kun je de fles nog even koelen in de koelkast. Of je het echt nodig gaat hebben? Wij halen gewoon vlak voor oud & nieuw weer een nieuwe fles. Geen enkel risico.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.