Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 dec 2019

Slachtoffers verkrachtingszaak Den Bosch worden lastiggevallen

Meisjes in Den Bosch die melding hebben gedaan van groepsverkrachting, zijn lastiggevallen. Foto’s en berichten van hen zijn op social media gedeeld, zegt de politie. 

„Dit beschadigt de meisjes en kan strafbaar zijn", meldt de politie op Twitter. Een woordvoerder zei dat de verspreide berichten over de tienermeisjes in de categorie „smaad en laster" vallen.

Zes neven

Inmiddels is bekend geworden dat van de acht verdachten die dinsdagochtend werden aangehouden, zes neven van elkaar zijn. Dat schrijft het Brabants DagbladHet gaat om mannen uit Den Bosch en Rosmalen tussen de 18 en 26 jaar oud.

Zeker drie tienermeisjes zouden door hen zijn gedrogeerd en verkracht in een ruimte bij een garagebedrijf. Nadat de vader van een van de verdachten een koffer van de politie kapotmaakte, werd hij ook opgepakt. Er werden negen auto’s en duizenden euro’s in beslag genomen.

De zaak kwam aan het rollen toen de meisjes onafhankelijk van elkaar aangifte deden aan het begin van het jaar. De meisjes kwamen via social media in contact met de groep. Ze zouden zijn gedrogeerd en daarna misbruikt door de groep, waarbij geweld werd gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Slachtoffers verkrachtingszaak Den Bosch worden lastiggevallen
Sluiten