Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 dec 2019 / 19:36 uur

Slachtoffers aanslag Londen geïdentificeerd

De slachtoffers die omkwamen bij de aanslag op de Londen Bridge, afgelopen vrijdag, zijn geïdentificeerd. Verschillende media melden dat het gaat om de 23-jarige Saskia Jones en de 25-jarige Jack Merritt. 

De twee werden door de 28-jarige extremist Usman Khan doodgestoken. Drie voorbijgangers raakten gewond bij de aanval. De politie schoot de dader dood, die een nepbom om zijn lichaam had vastgemaakt.

Studenten Cambridge

Beide slachtoffers waren net afgestudeerd aan de Universiteit van Cambridge. Merritt werkte op de universiteit aan een nieuw programma voor de rehabilitatie van gevangenen.

„Jack was een intelligent, attent en empathisch persoon", laat de familie van Merritt weten. „Hij keek ernaar uit om aan zijn toekomst te werken en carrière te maken door mensen in het strafrechtsysteem te helpen."

Zijn familie benadrukt dat hij niet had gewild dat mensen onnodig lang in de gevangenis zouden zitten. „We weten dat Jack niet zou willen dat dit vreselijke incident gebruikt wordt door de regering om langere straffen te introduceren voor gevangenen."

Positieve invloed

Studente Jones was volgens haar familie „grappig en vriendelijk". Ook had ze volgens familieleden een positieve invloed op andere mensen. „Ze wilde het maximale uit haar leven halen en was erg leergierig. Zo kon ze het beste uit zichzelf halen."

De aanslagpleger kreeg in 2012 al een gevangenisstraf van onbepaalde duur met een minimum van acht jaar wegens het beramen van een bomaanslag op de beurs van Londen en andere doelwitten. In 2018 kwam Khan vrij, maar wel met een enkelband.

De 28-jarige zou vrijdag bij een bijeenkomst over de terugkeer van gevangenen in de samenleving aanwezig zijn geweest, waar hij dreigde het gebouw op te blazen. Later op de Londen Bridge werd hij overmeesterd en doodgeschoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slachtoffers aanslag Londen geïdentificeerd
Sluiten