Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Singapore knipt zoenscène uit nieuwste Star Wars

Dat de liefde tussen twee mannen of vrouwen nog steeds niet overal wordt gewaardeerd, is een understatement. In nog altijd meer dan tien landen kun je ter dood worden veroordeeld ‘voor homoseksualiteit’. In het conservatieve Singapore gelukkig niet, wel is een zoenscène tussen twee vrouwen uit Star Wars geknipt.

Jammer

Bezoekers van de nieuwe Star Wars-film The Rise Of Skywalker zien in Singapore niet twee vrouwelijke personages met elkaar zoenen. In het Aziatische land is de korte scène uit de film geknipt. In de film is te zien hoe twee dames elkaar een kus geven. Meteen ook een firsttimer tussen twee mensen van hetzelfde geslacht in de hele Star Wars-serie. Het fragment is in Singapore uit The Rise Of Skywalker gehaald zodat de kijkwijzer niet aangepast hoefde te worden. Zonder de bewuste scène mogen bezoekers vanaf 13 jaar naar de film. Het is niet bekend wat de leeftijdsgrens anders zou zijn. Eerdere films met liefdesscènes tussen twee mannen waren in de bioscopen in Singapore enkel te zien voor mensen boven de 21 jaar.

Ook in de Verenigde Arabische Emiraten zou de scène uit Star Wars zijn gehaald. Of Disney ook aanpassingen heeft moeten doen in andere landen, is niet bekend.

Vrouwelijk schoon op de première in Japan / ANP

The Rise Of Skywalker, die niet door alle recensenten enthousiast werd ontvangen, ging vorige week in première. De film van regisseur J.J. Abrams haalde afgelopen weekend wereldwijd al wel 374 miljoen dollar op.

Verandering

Singapore wordt gezien als conservatief. Toch worden er al wel sinds 2009 LGTB-events georganiseerd die elk jaar drukker bezocht worden. Geleidelijk aan voelen LGTB’ers zich steeds meer geaccepteerd, of in elk geval getolereerd, zeker de jongere generatie. De regering moet nog wel even wennen, getuige de knipactie in Star Wars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.