Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 dec 2019 / 13:07 uur

Serie-aanrander in Amsterdam?

Een verdachte van een serie aanrandingen in Amsterdam is vermoedelijk al bijna twintig jaar actief.

De politie zoekt al een tijd naar een man, die mogelijk verantwoordelijk is voor meerdere aanrandingen in Amsterdam-Zuid en Buitenveldert. In de loop der jaren heeft de politie een tiental aangiftes binnengekregen over aanrandingen die veel overeenkomsten hebben. De recherche vermoedt daarom dat het gaat om dezelfde dader.

Op de fiets

De aanrandingen van jonge vrouwen en meisjes gebeurden overdag tijdens het fietsen en steeds op dezelfde wijze, aldus de zegsvrouw. Het opgegeven signalement toont bovendien veel gelijkenissen.

De man is op zijn fiets vastgelegd door beveiligingscamera’s, waarvan de beelden worden getoond in een filmpje van de politie. Daarop is te zien dat hij achter een groepje meisjes aan fietst, een van hen betast en hard wegfietst. De politie kreeg volgens een woordvoerster de afgelopen jaren vaker aangiftes van soortgelijke aanrandingen in dezelfde omgeving. In ieder geval in de zomer van 2000, in 2008 en 2013.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk weten wie de man is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Serie-aanrander in Amsterdam?
Sluiten