Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 dec 2019 / 07:31 uur

Ridouan Taghi vanuit Dubai overgebracht naar Nederland

Ridouan Taghi is woensdag door de autoriteiten in Dubai het land uitgezet en afgelopen nacht overgebracht naar Nederland. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Hij is naar een penitentiaire instelling gebracht.

Taghi, hoofdverdachte in het Marengo-proces, is om veiligheidsredenen met een gecharterd vliegtuig naar Nederland gevlogen, onder begeleiding van de Nederlandse politie.

Uitleveringsverzoek

Op verzoek van de autoriteiten in Dubai is Taghi opgehaald door de Nederlandse politie. Het uitleveringsverzoek was nog niet ingediend.

Woensdag is een team van agenten naar het Midden-Oosten gevlogen om hem vannacht met een gecharterd vliegtuig naar Nederland terug te brengen. Daarbij waren ‘voldoende’ agenten betrokken, zegt de woordvoerder van het Landelijk Parket.

Marokko

Na de arrestatie van de topcrimineel was het onduidelijk hoe of wanneer Taghi uitgeleverd zou worden. Marokko zou mogelijk ook een aanvraag tot zijn uitlevering in hebben kunnen dienen omdat Taghi daar mogelijk betrokken was bij een vergismoord op de zoon van een opperrechter. „Over Marokko is veel gezegd en geschreven", laat het OM weten. „Maar dat probleem bestond voor ons helemaal niet."

Door de rechtbank is in september een bevel gevangenneming afgegeven voor Taghi. Eerder al had het OM hem op nationale en internationale opsporingslijsten geplaatst. Internationale samenwerking tussen de Nederlandse politie, het OM en de Dubai Police leidde maandag tot zijn aanhouding.

Het Marengo-proces wordt op 27 en 28 februari 2020 voortgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ridouan Taghi vanuit Dubai overgebracht naar Nederland
Sluiten