Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 dec 2019 / 11:50 uur

Radio 538 schorst dj Daniël Lippens om rijgedrag

Daniël Lippens is voor onbepaalde tijd niet meer te horen op Radio 538. De zender heeft besloten om hem voor „een nader te bepalen periode” te schorsen naar aanleiding van zijn roekeloze rijgedrag. 

De 30-jarige radiomaker was aan het livestreamen vanuit zijn auto terwijl hij een fietser aanreed en nog eens twee keer bijna letsel bij andere weggebruikers veroorzaakte. „538 neemt dit heel serieus”, zegt de 538-woordvoerder. „Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af. We hebben Daniël gisteren direct aangesproken op zijn roekeloze rijgedrag en op het gebruik van Twitch tijdens het rijden.”

Radio 538 schorst dj Daniël Lippens om rijgedrag
Daniël Lippens tijdens de Evers Staat Op Run. /ANP

Podcastserie

Lippens, die bij Radio 538 doordeweeks een avondprogramma van 22.00 tot 01.00 uur maakt, gaat de tijd die hij geschorst is benutten om een podcastserie te maken waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht. Hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers.

De aangereden fietser liep geen verwondingen op, maar zijn fiets raakte wel beschadigd. De 538-dj heeft de schade vergoed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Radio 538 schorst dj Daniël Lippens om rijgedrag
Sluiten