Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Plofkraak in Apeldoorn ondanks maatregelen

Een plofkraak in Apeldoorn heeft vannacht een enorme ravage aangericht. De plofkraak is de eerste sinds de introductie van een aantal nieuwe maatregelen om plofkraken tegen te gaan.

Of er iets is buitgemaakt bij de plofkraak op de Deventerstraat, is niet bekend. De omgeving rondom de vernielde geldautomaat van SNS Bank is afgezet in verband met het onderzoek naar eventueel achtergebleven explosieven.

Door de explosie, die rond 4.45 uur plaatsvond, is de gevel van het kantoorgebouw beschadigd geraakt, maar er raakte niemand gewond. Er zijn nog geen verdachten opgepakt. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

‘Pizzaschuifmethode’

Sinds deze week zijn alle geldautomaten tussen 23.00 en 7.00 uur dicht. De tijdelijke maatregel moet plofkraken volgens de ‘pizzaschuifmethode’, waarbij criminelen een platte schijf met een explosieve stof in de geldlade van de automaat stoppen, voorkomen

Begin deze maand besloot ABN AMRO de helft van de gelautomaten per direct te sluiten. De aanleiding was een reeks plofkraken die specifiek gericht was op een type geldautomaat van de bank. Ook de politie zoekt nog naar andere maatregelen om plofkraken tegen te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.