Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Organisatie nieuwjaarsduik heeft 30 kilo erwtensoep over

Op de eerste dag van het nieuwe jaar zou in Hengelo de officiële nieuwjaarsduik plaatsvinden. Maar omdat de organisatie één dag te laat was met het aanvragen van een vergunning gaat het evenement niet door.

Bij een van de organisatoren thuis staat daarom 30 kilo erwtensoep klaar, waar nu een nieuwe bestemming voor moet worden gezocht.

De lokale sportvereniging H.G.V Hengelo was al sinds november bezig met de voorbereidingen voor de nieuwjaarsduik, waarbij tussen de dertig en zeventig deelnemers werden verwacht.

Dag te laat

Niet alleen de erwtensoep stond al te pruttelen, ook de oranje mutsen lagen klaar en niet geheel onbelangrijk; de locatie was afgesproken met de gemeente.

„De gemeente vond het een heel leuk idee en we hebben goed met ze overlegd”, zegt Errol Herder, een van de organisatoren. Volgens lokale nieuwssite Tubantia zette de vijfkoppige organisatie in anderhalve maand een uitgebreid draaiboek in elkaar.

Tot maandag een onverwacht telefoontje een onverwacht einde maakte aan alle voorpret. „De aanvraag moest veertien dagen voor Nieuwjaarsdag worden aangeleverd: we waren dus een een dag te laat.”

Nieuwe bestemming

De te laat ingediende aanvraag wil de gemeente helaas niet door de vingers zien. „Het is jammer, maar het gaat niet meer lukken tijdens de feestdagen. Dat snap ik ook wel.”

Posted by H.G.V. on Tuesday, December 24, 2019

H.G.V Hengelo doet nu een oproep voor een nieuwe bestemming voor de erwtensoep. „Er zijn al heel veel leuke reacties binnengekomen”, zegt Herder. „Zorginstellingen zijn er blij mee net als het Leger des Heils.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.