Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Opnieuw onrustig in Den Haag: 19 mensen aangehouden

Dit weekend was het opnieuw onrustig in Den Haag. Zaterdag werden er in totaal negentien mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging, brandstichting en het bezit van illegaal vuurwerk.

Rond 12.30 uur werd er een vuurwerkbom in een plantenbak voor een woning aan de Zeezwaluwstraat gevonden. De politie heeft de bom in beslag genomen.

Ook werden er aan het einde van de middag drie jongens uit Duindorp van 11,12 en 13 jaar aangehouden voor het maken van een molotovcocktail. Inmiddels zijn de drie weer vrijgelaten. Wel moeten ze zich nog verantwoorden bij het OM tijdens een zitting voor jongeren onder de 18 jaar.

Benzine

Verder zijn er twee jongens van 16 en 17 jaar aangehouden, die een fles benzine bij zich hadden. En later op de avond, tussen 22.00 en 23.00 uur, werden er nog eens twaalf aanhoudingen verricht voor openlijke geweldpleging, brandstichting en vernielingen in de Hoogkarspelstraat en de Medemblikstraat. Onder de aangehouden jongeren bevonden zich negen minderjarigen.

Ook werd er veel illegaal vuurwerk afgestoken en waren er meerdere containerbranden in de omgeving. De brandweer wist een duinbrand ter hoogte van de Harteveltstraat snel te blussen.

De afgelopen week was het erg onrustig in Den Haag vanwege het besluit van de gemeente om geen vergunning te geven voor de vreugdeburen tijdens de jaarwisseling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.