Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 dec 2019 / 21:33 uur

Opnieuw onrust in Haagse wijk Duindorp

Maandagavond is het voor de derde keer raak in de Haagse wijk Duindorp: er zijn meerdere aanhoudingen.

„Er zijn meerdere mensen op straat, de mobiele eenheid is aanwezig voor het geval dat", zei een woordvoerster van de politie.

Brandjes blussen

De politie heeft maandag tijdens onrusten in de wijk Duindorp in Den Haag zeven mensen aangehouden wegens openlijke geweldpleging en belediging van agenten. De relschoppers gooiden onder meer met stenen naar de mobiele eenheid.

In de wijk hing een penetrante brandgeur en de omgeving van het Tesselseplein is maandagavond afgezet. De brandweer heeft politiebegeleiding nodig om verschillende brandjes te kunnen blussen en er hangt een helikopter boven de wijk.

Rond het Tesselseplein staat een groep van tussen de vijftig en honderd mensen die pallets en vuilcontainers in de brand steekt, hekken omverhaalt en zwaar vuurwerk afsteekt. Ook lopen kleine groepjes door de wijk heen.

Eerdere onrust

Ook zaterdag- en zondagavond was het onrustig en werden containers, afvalbakken en een bushalte in brand gestoken. Zondag werden dertien mensen aangehouden. Bob Schut, voorzitter van Wijkberaad Duindorp, vreest dat het nog wel even onrustig blijft. „Het einde is nog niet in zicht. Dit kan nog wel even duren", aldus Schut.

De onrust in Duindorp heeft vermoedelijk te maken met het besluit waardoor er dit jaar met oudjaar geen groot vreugdevuur zal zijn. De Duindorp Vreugdevuur Stichting trok de stekker uit het plan vanwege te hoge eisen die de gemeente Den Haag zou hebben gesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw onrust in Haagse wijk Duindorp
Sluiten