Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 dec 2019 / 10:54 uur

OM onderzoekt miljoenen berichten ‘moordmakelaars’ Taghi

In het grote liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh heeft het Openbaar Ministerie miljoenen chatberichten, foto’s, e-mails, filmpjes en documenten te onderzoeken.

Dat bleek tijdens de inleidende zitting donderdag in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol rond de motorclub die de ‘moordmakelaars van de onderwereld’ worden genoemd. Het gaat onder meer om 10,6 miljoen foto’s, 10 miljoen chatberichten, 100.000 e-mails en bijna 200.000 filmpjes.

Ridouan Taghi

Saillant zijn de berichten van een van de hoofdverdachten, Delano R. Hij zou op zijn beveiligde pgp-telefoon onder meer foto’s hebben opgeslagen van chats waarin liquidatieopdrachten werden gegeven. Die opdrachten kwamen onder anderen van de deze week in Dubai gearresteerde en woensdagnacht naar Nederland overgebrachte Ridouan Taghi. Hij is (nog) geen verdachte in dit onderzoek Eris. Wel in het andere grote liquidatieproces Marengo.

R. zou met de ene telefoon foto’s van een andere telefoon hebben gemaakt. Op die foto’s is meerdere keren een duim te zien. De officier van justitie liet weten dat uit onderzoek is gebleken dat het hier inderdaad om de duim van R. gaat.

OM onderzoekt miljoenen berichten 'moordmakelaars' Caloh Wagoh
Foto: ANP Graphics

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OM onderzoekt miljoenen berichten ‘moordmakelaars’ Taghi
Sluiten