Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuw toilet zorgt dat Britten korter toiletteren

We hebben allemaal wel eens zo’n dag dat we helemaal geen zin hebben onze collega’s onder ogen te komen. Dus verleng je je plaspauze’s maar. In Engeland moet een speciaal toilet deze plaspauze’s een stuk korter maken.

Het toilet dat werknemers korter moet laten toiletteren, helt namelijk een beetje naar beneden. Zit je dus te lang, dan ga je dat voelen in je bovenbenen. Ideale training, maar natuurlijk niet heel comfortabel als je met je broek naar beneden door je Instagram-feed aan het scrollen bent.

Dure toiletbezoekjes

De nieuwe uitvinding heet Standard Toilet en wordt gepromoot door de British Toilet Association. De pot en bril hellen 13 graden naar voren, waardoor je net niet helemaal lekker zit. Mocht je overigens in staat zijn om je grote boodschap in het kantoorpand te doen, dan hoef je je geen zorgen te maken. Het oncomfortabele gevoel komt na zo’n vijf minuten.

Het toilet is ontworpen door Mahabir Gill, die beweert dat zijn uitvinding een aanwinst voor het bedrijfsleven zal worden. Het stimuleert namelijk de productiviteit, zegt hij. Of het echt de productiviteit stimuleert of gewoon de spijbeltijd verkort, daar is hij niet duidelijk over.

Wel gaat het ‘t Britse bedrijfsleven een hoop geld opleveren. De toiletbezoekjes van onze eilandburen kosten de industrie namelijk zo’n 4 miljard pond per jaar, schrijft Gill.

Ook voordelen voor werknemers

Gelukkig levert het niet alleen werkgevers wat op: de manier van toiletteren zou namelijk ook goed zijn voor je postuur. „Medische onderzoeken laten zien dat de traditionele manier van toiletteren kan zorgen voor gezwollen aambeien en een verzwakking van de bekkenspieren."

Je traint er ook nog eens je spieren mee, zo gaat Gill verder in zijn salespitch. „De Standard Toilet zorgt voor meer comfort omdat de bovenbeen- en onderbeenspieren gebruikt worden. Dat zorgt voor een vermindering van ziektes die het bewegingsapparaat van de mens beperken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.