Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Medeoprichter Ongehoord Nederland doet stap terug

Medeoprichter van Ongehoord Nederland Haye van der Heyden doet een stap terug. De tekstschrijver en cabaretier meldt op Facebook dat hij niet langer een gezicht wil zijn van de omroep in oprichting.

Van der Heyden lag onder vuur omdat hij in een radio-interview zei dat Holocaustontkenners in de programma’s van Ongehoord Nederland de ruimte moeten krijgen om hun verhaal te doen.

Dat leidde tot rumoer. „De gevolgen in de media van het in mijn ogen prima verlopen interview bij de Perstribune van afgelopen zondag waren dusdanig heftig en bloederig dat ik echt geen behoefte heb aan meer", schrijft hij aan het bestuur van de omroep.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2153209251640524&set=a.1392147557746701&type=3&theater

Vlogger

„Elke nuance werd ogenblikkelijk in rancune gesmoord. Zonde van mijn tijd. Die besteed ik liever aan het produceren van content voor jullie. Ik blijf namelijk graag en met nieuwe energie betrokken bij Ongehoord Nederland, vanaf nu als buitenproducent en vlogger", aldus Van der Heyden.

Ongehoord Nederland wil een publieke omroep worden „voor de mensen die Hilversum amper ziet staan". Het is een initiatief van onder anderen oud-oorlogsverslaggever Arnold Karskens.

Goedkope leden

Maandag was er ook al nieuws rondom de aspirant-omroep. Er zijn 50.000 leden nodig om in aanmerking te komen als omroep. In een paar dagen waren er al 40.000 aanmeldingen. De beveiliging van dit formulier rammelt echter. Zo kwam Broadcast Magazine er al achter dat je met onzin-gegevens je lidmaatschap kon volbrengen.

Er bleek nog meer mis te zijn: zo kreeg je een lidnummer toegewezen voor de betaling is volbracht én is de site kinderlijk eenvoudig voor de gek te houden waardoor het mogelijk is om lid te worden voor slechts één cent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Medeoprichter Ongehoord Nederland doet stap terug
Sluiten