Metro
Metro Nieuws 7 dec 2019 / 17:21 uur

McDonald’s komt met niet vegetarische vegaburger

„We hopen dat vegetariërs het prima vinden dat onze vegaburgers niet helemaal vega zijn", zegt de Nieuw-Zeelandse McDonald’s. De nieuwe – niet zo – vegetarische burger is pas gelanceerd.

De nieuwe McVeggie wordt gefrituurd met hetzelfde materiaal, waar ook kip in gekookt wordt. De keten hoopt dat vegetariërs dat oké vinden, schrijft The GuardianDe ingrediënten in de burger zijn wel allemaal vega. De burger bestaat namelijk uit gemixte groenten en kaas.

Ondanks de trend waarin vleeseters steeds meer een ‘flexitarisch’ dieet volgen, is de niet echte vegaburger een gemiste kans, vindt de Nieuw-Zeelandse Vegetarian Society. „Vegetariërs die geen vlees eten om het dierenwelzijn gaan hier een probleem mee hebben.”

Flexitariërs

„De burger is misschien niet geschikt voor alle vegetariërs", stelt een woordvoerder van de McDonald’s. „Dit product is meer bedoeld voor flexitariërs." Omdat er niet genoeg materiaal beschikbaar is, wordt de burger in dezelfde olie als bijvoorbeeld de McChicken burger bereid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
McDonald’s komt met niet vegetarische vegaburger
Sluiten