Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 dec 2019 / 16:05 uur

Maximumsnelheid in maart naar 100 kilometer per uur

De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur zal waarschijnlijk in maart ingaan.

De maximumsnelheid op wegen in Nederland zal op zijn vroegst in maart 2020 naar 100 kilometer per uur veranderen. De nieuwe borden worden waarschijnlijk tussen 12 en 16 maart geplaatst. Daarna is de snelheidsverlaging een feit.

Dat schrijft verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer. Mocht de ‘bebording’ niet kunnen doorgaan omdat het weer tegenzit, dan zal dit gebeurt tussen 26 en 30 maart gebeuren.

„De datum van de werkzaamheden en dus ook de inwerkingtreding van de nieuwe maximumsnelheden zal tijdig vooraf worden gecommuniceerd", aldus Van Nieuwenhuizen. „Dat geldt ook voor een eventueel uitstel door weersomstandigheden."

Het kabinet besloot in november de maximumsnelheid overdag terug te brengen naar 100 kilometer per uur, op wegen waar nu sneller mag worden gereden. Waar momenteel een maximumsnelheid van 130 geldt, mag tussen 19.00 en 06.00 uur nog wel 130 worden gereden.

De maatregel wordt genomen om de stikstofuitstoot terug te dringen. Het kabinet neemt een reeks spoedmaatregelen na de uitspraak van de Raad van State dat het Nederlandse stikstofbeleid niet genoeg bescherming biedt aan natuurgebieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maximumsnelheid in maart naar 100 kilometer per uur
Sluiten