Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 dec 2019 / 20:49 uur

Maandag kort geding tegen boerenblokkades

Aanstaande maandag zal het kort geding van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CLB) plaatsvinden om eventuele blokkades bij supermarkten te voorkomen. 

De zaak zal om 10.30 voorkomen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Lelystad, laat het CBL en de actiegroep Farmers Defence Force weten.

Andere acties

Boeren zijn niet blij met het kabinetsbeleid als het gaat om stikstofuitstoot en PFAS-normen. Vorige maand presenteerden zij hun eigen plannen om de uitstoot te verminderen, maar die zijn niet overgenomen.

De boeren willen 2,9 miljard euro van de overheid voor maatregelen om de uitstoot te verlagen. De zegsman van Farmers Defence Force zei eerder ook al andere acties rond de feestdagen niet uit te sluiten, zoals het platleggen van Schiphol of het verkeer in heel het land. „Of alles tegelijk.”

Een gesprek is niet gelukt

Het CBL liet weten dat „supermarkten er alles aan zullen doen om te zorgen dat de consument voldoende keuze heeft."

„We hebben geen andere keuze dan het aanspannen van een kort geding", zei een woordvoerster van het CBL eerder al. De branchevereniging zou graag ‘face to face een gesprek willen’ met de boeren, zegt ze donderdagavond. „Er is regelmatig gepoogd een gesprek te plannen, maar dat is niet gelukt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maandag kort geding tegen boerenblokkades
Sluiten