In het nieuws

Lidmaatschap Ongehoord Nederland kost 1 cent door stevige site-blunder

Lidmaatschap Ongehoord Nederland kost 1 cent door stevige site-blunder

Inschrijfformulier Ongehoord Nederland zo lek als een mandje. /Ongehoord Nederland

Foto van 'Jelmer Visser'

2 DEC 2019

Omroep Ongehoord Nederland ging afgelopen week voortvarend van start met z'n ledenwerfcampagne. Het doel? 50.000 leden binnenhalen om aspirantomroep bij de NPO te worden.

Het initiatief kreeg na enkele dagen al 40.000 aanmeldingen binnen via het aanmeldformulier op de site. Toch rammelt de beveiliging van dit formulier aan alle kanten. Zo kwam Broadcast Magazine er al achter dat je met onzin-gegevens je lidmaatschap kon volbrengen.

Maar er blijkt nog meer mis te zijn: zo krijg je een lidnummer toegewezen voor de betaling is volbracht én is de site kinderlijk eenvoudig voor de gek te houden waardoor het mogelijk is om lid te worden voor slechts één cent.

Lidmaatschap Ongehoord Nederland kost 1 cent door stevige site-blunder

De site checkt niet of rijst een geboortedatum is.

Om de tuin geleid

Bij sites die betalingen incasseren is beveiliging vanzelfsprekend een essentieel onderdeel. Een belangrijk onderdeel hiervan luistert naar de zeer begrijpelijke jargonterm 'server side validation'. In normaal Nederlands: dit is een automatische check die normaliter standaard is ingebouwd bij websites om de juistheid van ingevoerde gegevens na te gaan.

Is er in het veld 'postcode' een geldige postcode ingevoerd? Staat er inderdaad een datum bij het veld waarin gevraagd wordt om de geboortedatum? Zulke dingen. Mocht er iets verkeerds zijn ingevoerd, dan krijgt de gebruiker normaliter een foutmelding. Tikfoutjes overkomen immers de besten dus zo'n check is behoorlijk van belang en vrij gebruikelijk.

Dit is zeker van belang bij een inschrijvingsprocedure die aan een aantal wettelijke spelregels moet voldoen. Het ledenbestand van een omroep moet bestaan uit minstens 50.000 natuurlijke personen die ook daadwerkelijk het minimumbedrag van 5,72 hebben betaald voor hun lidmaatschap. Hier gaat echter opnieuw iets mis.

Het lek werd ontdekt door de 19-jarige student Computer Science, Kas Tuin die zijn inschrijving afrekende met 1 cent. „Normaal vindt deze check plaats voor je op de knop 'bevestigen' drukt, als er dan verkeerde info is ingevoerd krijg je als gebruiker automatisch een seintje. Dit doet Ongehoord Nederland dus niet. Hierdoor 'gelooft' de site dus alles wat je hem vertelt,” legt hij uit.

Toen de student van de Radboud Universiteit hier achter kwam, nam hij de proef op de som. „Door een vrij eenvoudige code naar de site van Ongehoord Nederland te sturen, die de site dus ook niet checkt op de juistheid, zijn hele rare dingen mogelijk. Zo kan je niet bestaande mailadressen invoeren, een leeg formulier versturen én het bedrag dat je moet afrekenen naar eigen voorkeur kan aanpassen.”

Fluitje van een cent

Tuin kon hierdoor op kinderlijk eenvoudige wijze zijn inschrijving voltooien voor slechts één cent. En het bewijs legde hij vast op film. Dat het hem lukte, verbaast hem. „Ik denk niet dat ze een expert hebben ingehuurd voor deze Wordpress-site. Met Wordpress kan je vrij eenvoudig een omgeving bouwen die voorzien is van een veilige aanmeld- en betaalprocedure. Dit is een hele slechte implementatie."

Een site met een betere server side validation zou het verzoek om 1 cent te betalen direct weigeren. Maar bij Ongehoord Nederland kon Tuin gewoon zijn gang gaan. Hij werd zo officieel lid van de ambitieuze omroep.

Hoe erg is dit? Als een webwinkel een soortgelijke kwetsbaarheid zou hebben, dan kon iedereen een mandje volladen met spullen van duizenden euro’s om vervolgens bij het afrekenen slechts een cent te over te maken. De server registreert de betaling en vervolgens wordt de verzending automatisch in orde gemaakt.

Waarom we hier nooit iets over horen in het nieuws? Omdat server side validation juist hierom een topprioriteit bij bedrijven die met online betaalverkeer te maken hebben. Zelfs voor kleine webwinkeltjes is het een vanzelfsprekendheid.

Lidmaatschap Ongehoord Nederland kost 1 cent door stevige site-blunder

Door het ontbreken van een veiligheidscheck kan je zelf bepalen wat je wil betalen. /Kas Tuin

Goedkoop is duurkoop?

Hoogstwaarschijnlijk moet de oorzaak van de kwetsbaarheid gezocht worden bij de plug-in die is gebruikt voor het inschrijfformulier. Dit zou gaan om een zwakke en kosteloze versie die kinderlijk eenvoudig gemakkelijk om de tuin te leiden is en bovendien geen 'ik-ben-geen-robot'-check doet. Betrouwbare Wordpress-plug-in’s voor digitale inschrijfprocedures, voorzien van validatie-checks, kosten doorgaans enkele tientjes.

Kunnen er ook negatieve bedragen ingevuld worden? „Nee," benadrukt de computer science-student. „Zo'n negatieve betaling wordt geweigerd door iDeal omdat zij alleen maar overboekingen met een positief getal kunnen verwerken. Over deze fase van de transactie heeft de site van Ongehoord Nederland niet langer zeggenschap.”

De afrekening van het lidmaatschap werd volbracht via de betaaldienst Mollie. Dit is een veelgebruikte service die ervoor zorgt dat online bestellingen op een veilige gebruiksvriendelijke manier kunnen worden afgerekend via iDeal, PayPal of creditcard. Zij maken het geïncasseerde bedrag vervolgens over op de rekening van de aanbieder.

Mollie’s verdienmodel is gebaseerd op transactiekosten die in dit geval 29 cent bij elke transactie bedragen. Hierbij maakt niet uit of dit bedrag 1 of 1000 euro is. Maar wat gebeurt als het bedrag lager is dan 29 cent? Dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht. Een inschrijving van één cent kost volgens hun algemene voorwaarden Ongehoord Nederland dus 28 cent.

Lidmaatschap Ongehoord Nederland kost 1 cent door stevige site-blunder

Het lidmaatschapnummer loopt bij elke aanmelding door maar de teller geeft een lager getal aan./ Ongehoord Nederland

Ongehoord laat zich horen

Deze bevindingen zijn voorgelegd aan journalist Arnold Karskens, initiatiefnemer van Ongehoord Nederland. „De site is gebouwd door een externe technische ploeg met ervaring op dit gebied. We zijn op de hoogte van de toewijzing van lidnummers bij onvoltooide transacties. Maar ons systeem en de teller op de site, tellen alleen de volbrachte betalingen mee. We houden bovendien een ruime marge aan van 10 tot 15 procent. Juist om rekening te houden met grappenmakers en foutjes. Je hebt altijd slimme jongens die zulke dingen proberen,” vertelt hij.

Dat de lidnummers doorlopen bij onvoltooide transacties, klopt inderdaad. De teller op de site geeft een lager getal (43.643) aan dan het toegewezen nummer van de onzin-aanmelding van dit artikel (58.583) op hetzelfde moment. Hiermee kan je concluderen dat er 14.940 voortijdig onderbroken, onzinnige of onbetaalde afmeldingen zijn gedaan: iets meer dan een kwart.

Een verklaring voor het naïeve inschrijfformulier dat het lidmaatschap van één cent goedkeurde kan Karskens niet geven. „Ik geef direct toe: ik ben een digibeet en ging er vanuit dat alles goed geregeld was. Dit moet ik echt aan de bouwers voorleggen voor ik hierop kan reageren. Maar ik wil je wel bedanken voor het aangeven.”

De initiatiefnemer houdt desondanks vertrouwen in een goede afloop. „Wij hebben tot dusver geen rare dingen gezien bij de betalingen. Dat is het belangrijkste. Door een ruime marge aan te houden halen we de 50.000 geldige aanmeldingen voor omroep Ongehoord Nederland denk ik wel. Tot nu toe gaat het erg goed, we hebben het erg druk mee. Dagelijks ontvangen we honderden telefoontjes en talloze e-mails.”


Lees de Metro van 21 januari nu al online

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Wil jij ook je dag goed beginnen met een gloednieuwe Metro? Morgen is hij in de bakken van bijna alle treinstations te vinden, maar online kun je hem ook alvast lezen. Fijn, voor als je niet kan wachten op deze kersverse editie.

In de krant van morgen lees je onder meer over Charlotte Bouwman en haar strijd voor betere gezondheidszorg. Bouwman is al 8 jaar suïcidaal en staat al 804 dagen op een wachtlijst voor de juiste hulp. Haar doel: betere jeugdzorg en GGZ.

Verder staan we stil bij China's strijd tegen plastic, het land doet singe-use plastic in de ban, en hebben we het over de overlevingskans van mensen met kanker. De kans om te overleven met kanker is gestegen. Vijf jaar na diagnose is 65 procent van de mensen nog in leven.


'Ongeluk Boeing 737 in 2009 had waarschuwing kunnen zijn'

'Ongeluk Boeing 737 in 2009 had waarschuwing kunnen zijn'

Brokstukken van het neergestorte toestel van Turkish Airlines. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden.

Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega's niet in het eindrapport gezet. De krant stelt dat de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse Boeing destijds opzettelijk 'is begraven'.

Toestellen van het type 737 MAX staan al sinds maart vorig jaar aan de grond, nadat binnen vijf maanden twee dodelijke crashes met zo'n 737 MAX waren geweest. In totaal kwamen 346 mensen om het leven. De twee vliegtuigrampen, in Indonesië en Ethiopië, zijn vermoedelijk het gevolg van een veiligheidssysteem dat de neus naar beneden bleef drukken doordat een sensor niet goed werkte.


Jan Smit volgt Engelse les bij 'de nonnen in Vught'

Jan Smit volgt Engelse les bij 'de nonnen in Vught'

Jan Smit volgt Engelse les bij 'de nonnen in Vught'. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Om tijdens het Songfestival te kunnen imponeren met een vlotte en vooral vloeiende Engelse babbel, volgt Jan Smit momenteel Engelse lessen bij ‘de nonnen in Vught’.

Omdat Jan Smit niet bekend staat om zijn perfecte Engelse accent, is een goede cursus voor de zanger geen overbodige luxe. Op Instagram deelt hij een foto met de tekst: ‘Ik maak me klaar voor het Eurovisiesongfestival 2020’.

Niet alleen Jan


Vlag kan uit bij 62 ‘excellente scholen’ die uitblinken

Vlag kan uit bij 62 ‘Excellente Scholen’

De Leerlingenraad, directeur Adriaan van Toor en Maarten Engelsman van het ministerie van OCW. / OBS De Driemaster

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

„Goed nieuws brengen is ook weleens leuk ja, in plaats van weer zo’n kritisch onderwijsrapport.”

Daan Jansen, woordvoerder Inspectie van het Onderwijs, antwoordt het desgevraagd. ‘Zijn’ Inspectie mocht maandagmorgen 62 scholen voor primair (16), voortgezet (40) en speciaal onderwijs (6) voor drie jaar het predicaat Excellente School geven.

Kwaliteit en onderscheiden


Charlotte protesteert bij ministerie voor betere Jeugdzorg en GGZ

Minister Blokhuis in gesprek met Charlotte Bouwman

Charlotte is suïcidaal maar wacht al 804 dagen op juiste hulp / ANP, Sem van der Wal

Foto van 'Nina Juffermans'

GISTEREN

Heb jij gedachten over zelfmoord en heb je behoefte om met iemand te praten? Bel dan 0900-0113 of chat via 113.nl.

Op een dun matrasje, met een dikke jas aan en met hond Bobbie aan haar zijde zat Charlotte Bouwman (26) maandagochtend vroeg voor de deur van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ze heeft één doel: betere Jeugdzorg en GGZ.

Het is maandagmorgen behoorlijk koud buiten voor het ministerie. Charlotte Bouwman heeft zich goed voorbereid op de actie en houdt het daarom wel vol, maar haar hond Bobbie bibbert van de kou. Na een paar uur gaat het duo daarom binnen in de hal zitten. Bouwman heeft een bord bij zich. „Ik ben al 8 jaar suïcidaal en sta al 804 dagen op een wachtlijst voor de juiste hulp. Vanaf nu wacht ik hier!” Want wachten zal ze ook het komende jaar weer moeten doen.


De Treurgids tipt de treurigste plekken van Nederland

De Treurgids tipt de treurigste plekken van Nederland

Een lege winkelstraat in het centrum van Lelystad. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

In plaats van een gids vol met de allermooiste straten, dorpen en steden van Nederland, is er nu eentje voor de lelijkste plekken van Nederland.

Het boek Treurtips werd maandag gelanceerd. Maker Mark van Wonderen is naar eigen zeggen een groot liefhebber van ‘aandoenlijke treurnis’. In het boek kun je dan ook lezen over de treurigste plekken die Nederland te bieden heeft.

„Treurnis en verval heeft altijd mijn voorkeur gehad. Het wijkt af van het gangbare, van wat we altijd zien”, vertelt van Wonderen aan EditieNL. „Alles moet altijd maar mooi en perfect zijn, maar imperfectie is stiekem aantrekkelijker. Het leeft, het heeft een rafelrandje. Perfectie is nep.”


Lil’Kleine verkozen tot Dom Bontje

Lil’Kleine verkozen tot Dom Bontje

Lil Kleine treedt op in de Ziggo Dome, met zijn soloshow Het Concert. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Lil’Kleine is uitgeroepen tot Dom Bontje. De rapper kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing van de Bont voor Dieren en is volgens de stichting 'een terechte winnaar'.

Lil’Kleine heeft zijn ‘winst’ te danken aan een jas met een kraag van coyotebont waarin hij het afgelopen jaar meerdere keren is gespot. Door het dragen van bont zou hij jongeren het idee geven dat het 'acceptabel, stoer en modieus' is.

Twijfelachtige eer


In het VK kun je je laten behandelen voor een bingewatchverslaving

In het VK kun je je laten behandelen voor een bingewatchverslaving

Bingewatchen. / Unsplash

Foto van 'Metro'

GISTEREN

In het Verenigd Koninkrijk kun je je tegenwoordig laten behandelen voor een bingewatchverslaving. Deze behandeling is voor iedereen die Netflix zijn leven laat bepalen.

We doen het allemaal weleens: een heel seizoen van onze favoriete serie er in één dag doorheen jagen. Maar laat je het je leven overnemen, dan is er wellicht iets mis, schrijven Britse media. Het gebeurde de patiënten die bij de Harley Street Clinic aanklopten.

Gevaarlijke gevolgen


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


Ni hao nieuwe maatregelen, bye bye plastic tasjes en hotelkam

China is klaar met de plastic tasjes / GettyImages

Foto van 'Iris Hermans'

GISTEREN

China wil single use plastic in de ban. „Je kunt veel van de Chinese regering zeggen, maar daadkrachtig is ze wel.”

De grootste vuilnisbelt van het land, waar zo’n 100 voetbalvelden in passen, is al 25 jaar eerder dan gepland, propvol. Het geeft aan dat het vijf voor twaalf is in China. Dat voelt ook de regering haarfijn aan en wil een verbod op plastic voor eenmalig gebruik. Het water staat het Chinese milieu aan de lippen, vat sinoloog Henk Schulte Nordholt het samen. Een gevoel van blijdschap golfde dus door hem heen, toen hij hoorde over de maatregelen. „Zeker door het explosieve gebruik van plastic in de fastfoodsector, moet er nu wat gebeuren. Heel goed dat ze het serieus nemen, ook door druk van het publiek. De bevolking pikt het niet langer. Vissen gaan dood en de arme boertjes krijgen kanker na het drinken van water uit de Yangtze, de rivier die veel van de plastic ellende richting zee vervoert.”

Wapperende tasjes


Likeability of5

Kans op overleven bij kanker afgelopen jaren gestegen

Op 29 december werden duizenden lampionnen aangestoken voor het gevecht tegen kanker / ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

GISTEREN

De overlevingskans bij kanker is de afgelopen vijf jaar gestegen. Vijf jaar na de diagnose, is 65 procent van de mensen nog in leven.

Voor de cijfers werd gekeken naar 2013 als diagnosejaar en de overleving in 2018. Een jaar eerder was het percentage nog 64 procent. Daarmee spreekt het Integraal Kankercentum Nederland met een stijging van een procent per jaar.

De stijging heeft verschillende oorzaken, zegt internist-oncoloog Haiko Bloemendal van het Radboudumc. „De kans op ontdekking is groter en de behandeltherapieën zijn verbeterd. Zo kan er gerichter worden geopereerd of bestraald en kan systeemtherapie worden toegepast”, zegt Bloemendal. „Waar mensen vroeger vrij snel uitbehandeld waren, zijn er nu ineens wel mogelijkheden. De ziekte kan nu langer onder controle worden gehouden.”


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen hebben 'het' eindelijk gedaan!

Reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen hebben 'het' eindelijk gedaan!

Xing Ya en Wu Wen tijdens de langverwachte paring / Ouwehands Dierenpark

Foto van 'Nina Juffermans'

GISTEREN

De dierenverzorgers Ouwehands Dierenpark in Rhenen hebben er lang op moeten wachten en er was veel voorbereiding voor nodig, maar het is gebeurd: reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen hebben voor het eerst gepaard. Nu is het hopen op een mini-pandaatje.

De reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen kwamen in 2017 naar Nederland en sindsdien hebben de verzorgers in het dierenpark alles op alles gezet om de dieren goed voor te bereiden op de toekomstige paring. „Voor én achter de schermen zijn diverse maatregelen getroffen om een paring te stimuleren”, aldus Ouwehands Dierenpark. Zo werd het mannetje Xing Ya speciaal getraind om op zijn achterpoten te kunnen staan, mocht het moment ooit daar zijn. Ook kreeg hij geluidsopnames van andere reuzenpanda-mannetjes in paartijd te horen. De dierenverzorgers verspreidden bovendien de plas van de panda’s in elkaars verblijf.

Uitsterven bedreigd


Leerlingen van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum aan het begin van de schoolweek.
Likeability of5

Minister Slob van Onderwijs in hoger beroep in zaak Haga Lyceum

Leerlingen van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum aan het begin van de schoolweek. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Minister Arie Slob (Onderwijs) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in een zaak over het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam.

De rechtbank bepaalde eerder maandag dat Slob het bestuur van de school niet had mogen opdragen te vertrekken. Slob zegt dat de uitspraak hem een „ongemakkelijk gevoel" geeft.

Geldkraan


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

3-jarige oefent schilderkunsten op pa's auto
Likeability of6

3-jarige oefent schilderkunsten op pa's auto

Beeld ter illustratie / Pexels

Foto van 'Ingelise de Vries'

GISTEREN

Het overkomt bijna iedere ouder. Je 3-jarige staat op een onbewaakt moment met stiften of verf in de hand en voor je het weet heb je een nieuw behangetje. Het blijkt erger te kunnen.

Want waar je huiskamer gefikst is met een likje verf - je had toch al een beetje afscheid genomen van al je mooie spullen toen de koter begon te knoeien - is een auto minder makkelijk schoon te krijgen. De Amerikaanse vader Aaron Clark rijdt tegenwoordig dan ook rond met een abstract kunstwerk van zijn 3-jarige zoon op de zijkanten én voorkant.

Spoor verf


lol
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

'The Bridge'-brug krijgt 13 jaar durende verfbeurt

De schilders van de Sontbrug komen met iets zwaarder geschut / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De befaamde brug uit de serie The Bridge krijgt een verfbeurt. De 8 kilometer lange brug die Zweden en Denemarken met elkaar verbindt, wordt de komende dertien jaar in de verf gezet.

Het is de eerste verfbeurt in twintig jaar. Schilders moeten 300.000 vierkante meter brug onder handen nemen.

Honderdduizenden liters verf


Besparen op het onderhoud van je auto: 4 tips

Besparen op het onderhoud van je auto: 4 tips

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Autorijden is niet goedkoop… Zo kost de aanschaf van een auto natuurlijk veel geld, maar je betaalt ook nog eens veel geld aan vaste lasten. En wat dacht je van het onderhoud?

Denk aan de autoverzekering, de wegenbelasting, de benzinekosten en het onderhoud van de auto. Op de eerste drie punten kun je moeilijk besparen, je auto dient namelijk verzekerd te zijn in Nederland en wegenbelasting is ook een verplichting. Het onderhoud van de auto kan echter vaak een stuk goedkoper. Hoe kun je daar nu op besparen?

Besparen op het onderhoud van je auto


Zelfportret van Van Gogh is toch echt

Zelfportret van Van Gogh / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Er bestond nog twijfel over, of het wereldberoemde zelportret van Vincent van Gogh wel écht een zelfportret was. Na onderzoek blijkt het inderdaad om een authentiek werk van de Nederlandse schilder te gaan.

Onderzoek heeft de twijfel over de echtheid van een zelfportret van Vincent van Gogh weggenomen. Volgens het Van Gogh Museum in Amsterdam is het schilderij met daarop de beroemde kunstschilder uit het Nasjonalmuseet in het Noorse Oslo "onmiskenbaar" van de hand van Van Gogh. Het is een bijzonder werk, want hij maakte dit toen hij een zware psychose had.


'Medewerkers universiteit werken 12 uur onbetaald over'

Vroeg naar huis zit er voor veel medewerkers niet in / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Medewerkers van universiteiten werken heel wat uren onbetaald over. Per week gaat het volgens de Algemene Onderwijsbond om 12 tot 15 uur per week.

De onderwijsbond wil daarom dat de Arbeidsinspectie onafhankelijk onderzoek instelt naar het overwerk op universiteiten.

Stress en slaapgebrek


Likeability of5

Harry en Meghan 'hadden geen andere keuze'

Prins Harry / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Voor de Britse prins Harry en zijn vrouw was er „geen andere keuze dan een stap terugdoen binnen de koninklijke familie". In een speech bij een liefdadigheidsinstelling in Londen, laat de hertog van Sussex weten dat het stel het gevoel kreeg dat dit de enige oplossing is.

Harry reageert daarmee voor het eerst op zijn breuk met het koningshuis. De media kreeg in de toespraak een beschuldigende vinger.

Geen lichtvaardig besluit


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar