Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 dec 2019 / 10:16 uur

Leraren krijgen meer salaris, maar geplande stakingen gaan door

Na een jaar steggelen is er een cao-akkoord in het basisonderwijs. De vakbonden zijn het eens geworden over een loonsverhoging van 4,5 procent.

Die loonsverhoging geldt voor al het personeel in het basisonderwijs, zoals leraren, schoolleiders, logopedisten en conciërges. Ook krijgen ze een eenmalige uitkering van 33 procent van hun maandsalaris en eenmalig 875 euro.

Stakingen gaan door

De nieuwe cao gaat op 1 januari in, maar de geplande stakingen op 30 en 31 januari zijn niet van de baan. Volgens de vakbonden is er nog steeds structureel geld nodig.

Minister Arie Slob van Onderwijs stelde al structureel 285 miljoen euro en eenmalig 150 miljoen euro beschikbaar als er een cao-akkoord kwam. Die miljoenen gaan nu naar de loonsverhoging en de eenmalige uitkeringen.

Meer evenwicht

In het akkoord staat ook dat er meer evenwicht komt in de lonen binnen het basisonderwijs. Salarisschalen van schooldirecteuren en onderwijsondersteunend personeel worden daarom aangepast, waardoor ze meer gaan verdienen. Ook het speciaal onderwijs krijgt eenmalig extra geld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leraren krijgen meer salaris, maar geplande stakingen gaan door
Sluiten