Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 dec 2019 / 12:49 uur

Kind dat vastzat in ingestort pand is stabiel

De toestand van het 5-jarige jongetje dat zaterdag urenlang vastzat onder het puin in Coevorden, is stabiel. Dat meldt de gemeente.

Het kind werd zaterdagavond bevrijd uit de benarde positie waarin het belandde toen de grillroom van zijn vader instortte na een explosie.

Herenigd in het ziekenhuis

„We hebben vanochtend contact gehad met de familie van Kenan", zegt burgemeester Bert Bouwmeester op Facebook. „Ze zijn als gezin herenigd in het ziekenhuis en de toestand van Kenan is stabiel. Als burgemeester wil ik de inwoners bedanken voor al het medeleven en de warme reacties richting de familie en de hulpverleners."

Het jongetje werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn vader, de eigenaar van de grillroom, was al eerder op de dag uit het puin gehaald. Ook hij moest naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerster van de burgemeester is de toestand van de vader ook stabiel.

Oorzaak nog onbekend

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. De politie gaat maandag verder met forensisch onderzoek, dat naar verwachting enkele dagen gaat duren. Hierbij wordt specialistisch materiaal ingezet, zegt een politiewoordvoerster. De locatie is afgezet met hekken. Omwonenden konden zaterdagavond terug naar huis maar mochten niets opruimen, verzocht de gemeente per brief.

De explosie gebeurde even voor 15.00 uur in de grillroom aan de Sallandsestraat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kind dat vastzat in ingestort pand is stabiel
Sluiten