Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

In Drachten neergestoken jongen overleden

De vijftienjarige jongen die op zondag 22 december werd neergestoken in een café in Drachten is in de nacht van zondag op maandag overleden. Dat bevestigt de politie aan Hart van Nederland.

De familie van de jongen liet eerder al weten dat het jonge slachtoffer vocht voor zijn leven op de intensive care. Na de steekpartij werden twee minderjarigen opgepakt, een veertienjarige jongen uit Drachten en jongen van vijftien uit het naburige Gorredijk. De aanleiding van de steekpartij wordt nog onderzocht.

Twee jongens opgepakt

Twee jongens van 14 en 15 jaar zijn na de steekpartij opgepakt. „Ze zitten sindsdien vast en in beperkingen", aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland. Dat betekent dat de twee jongens alleen contact mogen hebben met een advocaat. Over de tenlastelegging zegt het OM niets vanwege de jonge leeftijd van de verdachten.

Agent mishandeld

Na het steekincident liepen de emoties bij omstanders hoog op. „Een agent raakte gewond na een woordenwisseling met enkele personen. Hij werd daarbij mishandeld en is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis", aldus de politie.

Het slachtoffer was 15 op het moment van de steekpartij. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis werd hij 16 jaar. Op Facebook is opgeroepen tot een stille tocht, op dinsdagavond om 21.00 uur, vanaf winkelcentrum De Wiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.