Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Hij is de meest verdienende artiest van de afgelopen tien jaar

Als je kijkt naar alle nog levende artiesten, dan heeft Amerikaanse rapper Dr. Dre het afgelopen decennium het beste geboerd. Maar niet perse door zijn muziek.

Koptelefoons

Dr. Dre, bekend door onder meer California Love dat hij samen met 2Pac maakte en hits als Still D.R.E. (met Snoop Dog) deed het lekker de afgelopen tien jaar. Hoewel de 54-jarige rapper en producer al jaren niet meer zo actief is in de muziek, is hij toch de artiest die het afgelopen decennium het meest heeft verdiend, zo rekende zakenblad Forbes uit.

Dr. Dre, die in het echt Andre Romelle Young heet, harkte in totaal 950 miljoen dollar binnen, voornamelijk dankzij zijn koptelefoonmerk Beats. De rapper verkocht het bedrijf vijf jaar geleden aan Apple, maar heeft nog steeds zo’n 20 procent aan aandelen.

Taylor Swift

Andere artiesten uit de top 3 van de lijst van Forbes verdienden hun geld op een meer traditionele manier: gewoon met zingen en optreden dus, al lonkt een collabje hier en daar ook op z’n tijd. Zo zag Taylor Swift haar bankrekening de afgelopen tien jaar groeien met 825 miljoen dollar, dankzij haar tours en albums. Ook Beyoncé verdiende haar 685 miljoen dollar vooral met muziek, maar deed ook goede zaken door samenwerkingen met onder meer Adidas. Ook U2 (nummer 4 met 675 miljoen dollar) en Diddy (nummer 5 met 605 miljoen dollar) hebben tien fijne jaren achter de rug.

Michael Jackson

Als de lijst ook dode artiesten zou bevatten, dan stond Michael Jackson ver bovenaan. Het vermogen van de zanger, die in 2009 overleed, groeide de afgelopen tien jaar met ruim 2,3 miljard dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.