Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 21 dec 2019 / 11:24 uur

Het einde van Samson en Gert, duo begint aan afscheidstour

Na 30 jaar houdt Gert Verhulst ermee op. Het baasje van Samson – en de succesvolle producent – begint zaterdag aan een Belgische afscheidstournee met zijn trouwe viervoeter. 

De immer kapotte deurbel van het huis in de Dorpsstraat, „Mwoaaah Gertje” en meneer Spaghetti. Wie opgroeide in de jaren 90 heeft ze ongetwijfeld, gewild of niet, langs horen komen. In 2006 werden er na zestien seizoenen geen nieuwe afleveringen gemaakt, maar de serie werd nog altijd herhaald op Ketnet. Tot nu! Hoe moet het verder met Samson?

Studio 100

Eigenlijk zou Samson alleen in de kerstvakantie van 1989 te zien zijn, toen de nog 21-jarige Gert Verhulst een sprekende handpop meenam naar de Vlaamse studio TV1 om de kinderprogramma’s aan te kondigen. Maar de pop was zo’n succes dat er uiteindelijk 800 afleveringen kwamen. Verhulst werd mede-eigenaar van Studio 100, dat het duo – en alle bijbehorende merchandising – beheert.

Bij filmopnames in 2007. / ANP

In april maakte Verhulst bekend dat hij ging stoppen als Gert. In het voorjaar van 2020 volgt er nog een laatste reeks afscheidsshows. Samson blijft bestaan, wat er met de rol van Gert gaat gebeuren is niet helemaal duidelijk. In november bracht het duo een laatste videoclip uit, waarin te zien was hoe Gert afscheid neemt van de hond.

In het clipje is te zie hoe hond Samson wordt opgewacht door iemand met een donkere broek, in de schaduw. De opvolger van Gert wordt zaterdagmiddag bekendgemaakt. Gegokt wordt op Viktor Verhulst, zoon van. Maar ook de naam van de 24-jarige dochter van Gert valt: Marie Verhulst.

Jefke

Zelfs de vaste crew zou geen idee hebben van de opvolger: er zou zelfs een codenaam zijn voor de nieuwe Gert, Jefke. Op de repetities voor de kerstshow werd de voorbije weken een stand-in voor Jefke gebruikt. Welke naam het nieuwe baasje ook krijgt, Samson en Gert zal waarschijnlijk altijd een begrip blijven.

Reageer op artikel:
Het einde van Samson en Gert, duo begint aan afscheidstour
Sluiten