Metro
Metro Nieuws 13 dec 2019 / 13:21 uur

Harde actie: boeren bezetten luchthaven Eindhoven

De boeren dreigden al met harde acties en dat lijkt nu ook daadwerkelijk te gebeuren. Boze boeren van Farmers Defence Force zijn vrijdagmiddag onderweg naar Eindhoven Airport om de luchthaven te bezetten.

Op hun trekkers rijden de boeren van het provinciehuis in Den Bosch over de A2 naar Eindhoven. Dat meldt Omroep Brabant. Het verkeer loopt bij Vught helemaal vast. Volgens Rijkswaterstaat gaat het mogelijk om wel 80 trekkers. De politie en ME begeleidt de boeren.

Stikstofdebat hervat

Tijdens de inspraak voor het stikstofdebat vrijdagmiddag kondigde woordvoerder Robert ten Oever van FDF al aan harde actie te zullen gaan voeren. Het debat wordt later gevoerd in het provinciehuis van Brabant, maar dat willen de boeren niet afwachten.

Volgens FDF bepaalt een kleine meerderheid het beleid ten aanzien van de stikstofmaatregelen. Ten Oever trok in zijn betoog de vergelijking met nazi-Duitsland, „waar een kleine meerderheid het voor de rest bepaalde".

De actie van nu is volgens Farmers Defence Force ‘een voorproefje voor aanstaande woensdag’. Dan willen de boeren distributiecentra van winkels plat leggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Harde actie: boeren bezetten luchthaven Eindhoven
Sluiten