Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Grootste crimineel van Nederland Ridouan T. opgepakt

De voortvluchtige Ridouan T. is in een woning in Dubai aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende moorden. 

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De Dubai Police heeft hem aangehouden, in samenwerking met de Nederlandse politie en het OM. De 41-jarige crimineel werd internationaal gezocht en stond op nationale en internationale opsporingslijsten. Voor informatie die tot zijn aanhouding zou leiden, was vorig jaar een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

T. komt overigens nog niet gelijk naar Nederland toe. Daarvoor moet eerst uitlevering aangevraagd worden en die procedure zal naar verwachting enige tijd in beslag nemen.

Groot belang

„De arrestatie van T. is voor Nederland van groot belang", laat korpschef Erik Akerboom weten. „Met hun criminele activiteiten vormen T. en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat. Het is er ons als politie alles aan gelegen de rechtsstaat te beschermen en bedreigingen weg te nemen."

Volgens het OM was de aanhouding te danken aan de inspanningen van de Nederlandse politie en de samenwerking met de politie in Dubai en de uitwisseling van informatie. „Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collega’s en die in Dubai", laat Akerboom weten. Hij heeft zijn dank overgebracht aan zijn ambtgenoot in Dubai.

Strategische samenwerking

„In de wereld van vandaag is het opbouwen van een strategische samenwerking belangrijker dan ooit en juist door internationaal nauw met elkaar samen te werken is het mogelijk om effectief en slagvaardig op te treden. De aanhouding van Ridouan T. is hier een goed voorbeeld van", aldus Jannine van den Berg, politiechef van de Landelijke Eenheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.