Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 dec 2019 / 11:10 uur

Gemeente Arnhem vreest voor veiligheid rond kickboksgala

Arnhem vreest voor vechtpartijen en ongeregeldheden rond een kickboksgala komende zaterdag in GelreDome. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat „personen met antecedenten op het gebied van geweld en wapens” het gala gaan bezoeken.

De burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, heeft daarom besloten dat mensen in een groot deel van het centrum preventief gefouilleerd mogen worden.

Vechtpartijen

Het hoogtepunt van het kickboksgala Glory Collision 2 is de wereldtitelwedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. De vorige keer dat deze twee tegenover elkaar stonden, in 2016 in het Duitse Oberhausen, braken er massale vechtpartijen uit.

Bovendien is het volgens de gemeente bekend dat hooligans, criminelen en leden van motorclubs elkaar opzoeken bij kickboksevenementen.

Controles

Vanaf zaterdagmiddag 12.00 uur tot zondagmorgen 05.00 uur mag de politie mensen in de buurt van het NS-station, in het Arnhemse uitgaansgebied en rond GelreDome controleren op wapenbezit. Daarnaast gelden een aantal andere veiligheidsmaatregelen om de naar verwachting zeer drukke zaterdag in Arnhem goed te laten verlopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gemeente Arnhem vreest voor veiligheid rond kickboksgala
Sluiten