Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Frozen 2 brengt meer dan 1 miljard dollar op

De Disneyfilm Frozen 2 is een grote bioscoophit en heeft wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar (ongeveer 900 miljoen euro) opgebracht. Dat meldt CNBC zondag.

Hiermee is Frozen 2 de zesde film van Disney die dit jaar meer dan 1 miljard dollar opbracht. Captain MarvelAladdinThe Lion KingAvengers: Endgame en Toy Story 4 gingen het vervolg op het het succesvolle Frozen uit 2013 voor.

China en Zuid-Korea

Ook het eerste deel van Frozen haalde meer dan een miljard dollar op. Het vervolg is vooral in de Verenigde Staten erg populair en bracht alleen daar al 366 miljoen dollar in het laatje. Ook in China en Zuid-Korea zijn ze fan van Frozen, want daar heeft de film 111 miljoen en 67 miljoen dollar opgebracht.

Frozen 2 is geregisseerd door Jennifer Lee en Chris Buck en gaat over de avonturen van prinsessen Elsa en Anna. Elsa wil antwoord krijgen op de vraag waarom zij werd geboren met magische krachten. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke, maar opmerkelijke reis.

Record

In Nederland trok de film Frozen 2 vanaf de première tot en met het openingsweekend meer dan 200.000 bezoekers, met een opbrengst van 1,6 miljoen euro. Het was de beste Nederlandse opening ooit voor een animatiefilm van Disney.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.