Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 dec 2019 / 08:15 uur

Eerste kaartjes songfestival in de verkoop

Het is zover! De eerste tickets voor het Eurovisiesongfestival gaan donderdagmiddag in de verkoop. Om precies 12.00 uur kunnen fans proberen om kaartjes te scoren.

De kaartjes voor de halve finales, finale én voor de zes generale repetities zijn vanaf donderdag te koop. De verwachting is dat de kaarten voor de halve finales op 12 en 14 mei en de finale van 16 mei het snelst de deur uitgaan. De organisatie van het songfestival benadrukt dat ook de repetities volwaardige shows zijn, inclusief presentatoren en opening- en interval-acts. Bij deze shows, die veel goedkoper zijn dan de liveshows, ontbreekt natuurlijk wel een uitslag.

Prijzen variëren

De prijzen voor de verschillende shows variëren van 18,50 tot bijna 250 euro. Dat is vergelijkbaar met recente songfestivals in Duitsland en Zweden. Dit jaar in Israël waren de tickets aanzienlijk duurder. Kaartjes voor de repetities kostte dit jaar al tussen de 146 en de 244 euro. De verkoop ging dit jaar dus niet bepaald hard. Halverwege april werden de kaartjes met korting verkocht. Vanaf toen waren kaarten voor de repetities maximaal 98 euro.

Hoeveel tickets er donderdag precies beschikbaar zijn, wil de NPO niet zeggen. In januari, na de loting, volgt nog een tweede ronde en half maart gaan de laatste tickets in de verkoop.

Negen shows

In totaal kunnen er zo’n 65.000 mensen bij de negen verschillende shows in de Rotterdamse Ahoy zijn. Twee derde van de plaatsen komt beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors.

De gemeente Rotterdam verloot een klein deel van de kaarten onder inwoners met een laag inkomen. De winnaars krijgen de kaarten gratis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste kaartjes songfestival in de verkoop
Sluiten