Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Duizenden kilo’s vuurwerk in Noord-Nederland in beslag genomen

De politie in Noord-Nederland heeft de afgelopen periode ruim 2390 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk lag in woonhuizen opgeslagen.

Na onderzoek naar verschillende aanbieders van professioneel vuurwerk kreeg de politie zicht op meerdere verdachten en grote hoeveelheden illegaal vuurwerk. De verdachten verkochten het vuurwerk en hadden het in hun huis opgeslagen.

Leverancier

Eind november werden er al twee mannen van 20 en 37 jaar uit Slochteren aangehouden. In hun woningen werd ongeveer 300 kilo professioneel vuurwerk, vuurwapens, munitie, knalpatronen en pepperspray gevonden. Naar aanleiding van informatie over de leverancier werd ook een 29-jarige man in zijn woonplaats in Enschede gearresteerd. Deze leverancier had in totaal 2000 kilo professioneel vuurwerk in zijn bezit. Een vierde verdachte, een 25-jarige man uit Terschelling, werd een dag later aangehouden. Hij had nog vijf kilo illegaal vuurwerk in zijn bezit.

Elf adressen

Verder onderzoek leidde er toe dat nog eens elf adressen zijn bezocht als mogelijke afnemers van illegaal vuurwerk. In woningen in Hoogezand-Sappemeer, Haren, Kolham, Schildwolde en Leeuwarden vonden agenten in totaal 90 kilo professioneel vuurwerk.

Bovendien werden een luchtbuks en een enkel- en een dubbelloopsgeweer gevonden. De vier verdachten zijn inmiddels vrij, maar de politie maakt tegen hen proces-verbaal op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.