Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 dec 2019 / 18:09 uur

Duizenden demonstranten Hongkong op kerstavond uiteengedreven

De oproerpolitie in Hongkong heeft op kerstavond duizenden demonstranten met traangas uiteengedreven. Veel actievoerders waren getooid met maskers en rendierhoorns tijdens escalerende antiregeringsprotesten op kerstavond.

Demonstranten in winkelcentra hadden paraplu’s en andere voorwerpen naar de politie gegooid, die reageerde met de wapenstok. De politie vuurde ook traangas af om demonstranten te verspreiden die hoofdwegen buiten de winkelcentra en nabijgelegen luxe hotels hadden bezet.

Zevende maand protesten

Veel gezinnen met kinderen hadden zich in hetzelfde gebied verzameld om de kerstlichten langs de promenade in het toeristische district Tsim Sha Tsui East van Kowloon te bekijken, het spectaculaire decor van het eiland Hongkong aan de overkant van de haven.

De protesten, nu in hun zevende maand, zijn kleiner en minder gewelddadig dan eerdere confrontaties. Maar een vreedzame demonstratie eerder deze maand trok nog steeds 800.000 mensen, volgens de organisatoren een teken dat er nog veel steun is voor de protestbeweging.

Reageer op artikel:
Duizenden demonstranten Hongkong op kerstavond uiteengedreven
Sluiten