Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 3 dec 2019 / 18:30 uur

Dream or Donate-gedupeerden hebben donatiegeld terug

Donateurs die hun geld hadden gegeven aan een van de projecten op de donatiewebsite Dream or Donate en de projectstarters zaten de afgelopen tijd in spanning. De eigenaar lijkt echter zijn woord te hebben gehouden. 

Volgens advocaat Royce de Vries, die 31 cliënten bijstond, heeft hij het geld teruggegeven. In totaal is er bijna een ton overgemaakt, schrijft NOS.

Ineens offline

De donatiewebsite, een platform voor inzamelingsacties, ging in augustus ineens offline. Eigenaar Robert-Jan Mastenbroek vertelde dat de site was gehackt. De politie nam zijn computer en telefoons in beslag voor een onderzoek. Dat is nog niet afgerond.

De eigenaar verzekerde de gedupeerden ervan dat hij al zijn spullen zou verkopen om hen terug te betalen. Dat is gebeurd, vertelt advocaat De Vries aan NOS. De Vries trof een schikking met een meewerkende Mastenbroek, waarna „alles binnen een maand was afgewikkeld.”

Niet van alle acties kon worden bepaald of er al was uitbetaald. Deze gedupeerden hebben misschien niet alles vergoed gekregen. Door een gulle gever kon er toch nog 10.000 euro onder de betrokkenen worden verdeeld.

Geld voor een behandeling

Omdat sommige van de projecten een behandeling tegen een ziekte betroffen, is het volgens de advocaat fijn dat er een schikking is. „Zij hadden er niks aan gehad als ze over een jaar pas hun geld hadden gekregen.”

Of Mastenbroek nog wordt vervolgd, wordt duidelijk als het politieonderzoek is afgerond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dream or Donate-gedupeerden hebben donatiegeld terug
Sluiten