Metro
Metro Nieuws 4 dec 2019 / 17:04 uur

Dit zijn de presentatoren van het Songfestival

Niemand minder dan Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit gaan volgend jaar mei het Eurovisie Songfestival presenteren. Op dinsdag 12 en donderdag 14 mei vinden de halve finales plaats, de grote finale is op 16 mei.

De naam van Chantal Janzen hing al langer in de lucht voor deze grote presentatieklus. Onlangs werd zij op het Gouden Televizier Gala nog verkozen tot beste tv-presentatrice van het jaar. Daar komt bij dat zij inmiddels vele grote televisieshows op haar naam heeft staan.

Al vanaf 2011 betrokken

Jan Smit is vanaf 2011 bij het Songfestival betrokken door zijn werk als commentator. Ook presenteert hij het programma Beste Zangers. Hoewel de zanger eerder nog liet weten het rustiger aan te willen doen, maakte hij op zijn Instagram bekend het Eurovisie Songfestival te gaan presenteren.

View this post on Instagram

Hello Europe, Finally the word is out! Next year, Together with these wonderful ladies @ChantalJanzen.Official & @EdsiliaRombley, I will be hosting the 2020 Eurovision Song Contest in Rotterdam! #Openup #ESC2020 #Eurovision #Songfestival Photo: NPO/NOS/AVROTROS – @WilliamRutten

A post shared by JAN SMIT (@jansmit) on

Tot slot is Edsilia Rombley de enige van het drietal die zelf meedeed aan het Songfestival. In 1998 werd de zangers vierde met het nummer Hemel en Aarde en in 2007 kwam ze met het nummer On top of the world ( de Engelse versie van Nooit meer zonder jou) niet verder dan de halve finale.

Kosten gedekt

Woensdag werd tevens bekend dat de kosten voor het evenement gedekt zijn. Het kabinet springt bij dankzij meevallende reclame-inkomsten. De NPO krijgt daarom de gevraagde 12,4 miljoen euro bijgeschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de presentatoren van het Songfestival
Sluiten