Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Dinsdag lente-achtig weer op komst

Goed nieuws voor de liefhebbers van lente: er is namelijk lente-achtig weer op komst! Sneeuw en ijs kunnen we de komende decemberdagen wel vergeten.

Het kan dinsdag tot wel 15 graden worden en lokaal zelfs 17 graden. Dat is een stuk warmer dan normaal, meldt William Huizinga van Buienradar aan RTL Nieuws. De warmteliefhebbers in Limburgs zijn de geluksvogels: daar kan de temperatuur tot 17 graden oplopen.

Warmterecord

Als dat gebeurt, wordt er in Maastricht een warmterecord gebroken. De warmste 17 december die tot nu toe is gemeten, was 16,3 graden. Er moet dus nog een klein beetje warmte bij voor een nieuwe legendarische dag. Waarschijnlijk gaat het weer morgen landelijk geen record opleveren.

Je winterjas kun je morgen thuislaten, het zal in het hele land warm en zacht zijn. Doordat er zachte lucht het land instroomt vannacht, koelt het niet af. De zon zal zich hier en daar ook laten zien, maar over het algemeen is het vooral bewolkt. Wel blijft het droog. Kortom: prima weer voor een lange wandeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.