Metro
Metro Nieuws 28 dec 2019 / 09:54 uur

Deze pagina’s werden in 2019 het meest bezocht op Wikipedia

Wikipedia heeft bekendgemaakt welke pagina’s in 2019 het meest werden bezocht. Opvallend aan de top 50 is dat er voornamelijk veel werd gezocht naar informatie over films/tv-shows en de acteurs van bekende films uit dit jaar. 

Het gaat hier om Engelstalige pagina’s.

Populair

Afgelopen jaar zochten mensen maar liefst 260 miljard keer naar informatie op de online encyclopedie. Op nummer één: ‘Avengers: Endgame’. Geen absolute verrassing, want deze werd bekroond tot meest succesvolle bioscoopfilm aller tijden. Bij Google bleek dit ook al de meest opgezochte film.

Piekdatum

Wikipedia heeft bij de lijst van populaire pagina’s ook de ‘piekdatum’ van het aantal bezoeken neergezet. De populariteit van sommige pagina’s is hiermee enigszins te herleiden naar een aantal belangrijke gebeurtenissen.

Zo staat ‘Freddie Mercury’ op nummer 4, met het toppunt van bezoekers op 25 februari: toen won de wereldwijde hit Bohemian Rhapsody drie Oscars. Koningin Elizabeth II staat op nummer 15, met de meeste bezoeken op 18 november: de datum dat seizoen drie van de serie The Crown (over koningin Elizabeth) verscheen.

Elon Musk veroverde plaats 35, uiteraard met piekdatum 23 november: de datum waarop de Tesla Cybertruck werd onthuld. Deze presentatie ging al snel viraal, doordat er twee ruiten werden vernield toen Musk wilde aantonen dat het voertuig ‘onbreekbaar’ is.

Ook sterren die dit jaar zijn overleden staan in de lijst, zoals Luke Perry (4 maart), Nipsey Hussle (31 maart), Cameron Boyce (6 juli) en Jeffrey Epstein (10 augustus).

De vijftien meestbezochte pagina’s:

1. Avengers: Endgame
2. Sterfgevallen in 2019
3. Ted Bundy
4. Freddie Mercury
5. Tsjernobyl-ramp
6. Lijst van films met de meeste winst
7. Joker (2019 film)
8. Lijst van films van Marvel Cinematic Universe
9. Billie Eilish
10. Keanu Reeves
11. Jeffrey Epstein
12. Captain Marvel (film)
13. Game of Thrones (seizoen 8)
14. Game of Thrones
15. Elizabeth II

Wil je de hele lijst zien? Je vindt hem hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze pagina’s werden in 2019 het meest bezocht op Wikipedia
Sluiten