Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 dec 2019 / 16:00 uur

Dertien mensen neergeschoten bij herdenking in Chicago

In Chicago zijn zondag zeker dertien mensen neergeschoten tijdens een herdenking. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Het gebeurde volgens de lokale politie tijdens een herdenking van iemand die eerder dit jaar omkwam door vuurwapengeweld. Alle slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de buurt gebracht. Vier mensen zijn er ernstig aan toe, de anderen verkeren in stabiele toestand.

De politie tast nog in het duister over hoe de schietpartij kon gebeuren. Ook over de dader(s) is nog niets bekendgemaakt. „Op dit moment weten we nog niets over de omstandigheden”, zegt een politiewoordvoerder. Wel is duidelijk dat er in het huis, maar ook daarbuiten is geschoten.

‘Vier, vijf of zes schoten’

„Ik werd wakker door het geluid van vier, vijf of zes schoten”, zei een buurman. „Die klonken hard, dus het moest wel dichtbij zijn. Toen ik uit het raam keek zag ik nog niets, maar even later renden mensen schreeuwend over straat.” Het jongste slachtoffer is 16 jaar oud, de oudste 48.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dertien mensen neergeschoten bij herdenking in Chicago
Sluiten