Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 dec 2019 / 17:44 uur

Celstraf geëist tegen massagetherapeut wegens ontucht

Tegen een 54-jarige massagetherapeut heeft het Openbaar Ministerie voor de rechtbank in Rotterdam dertig maanden cel geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk, wegens seksueel misbruik van vijf vrouwelijke patiënten.

Volgens het OM heeft de Rotterdammer ernstig misbruik gemaakt van kwetsbare vrouwen die zich juist bij hem hadden gemeld voor hulp.

Aansturen op seks

De verdachte stuurde na een intakegesprek tijdens behandeling aan op seks, aldus het OM. Met een behandeling had dat niets meer te maken, meent justitie, maar louter met het gerief van verdachte. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in de periode 2015-2017.

Geen gelijkwaardige relatie

„De vrouwen gingen naar een hulpverlener, een professional, een specialist, maar kwamen er nog meer getraumatiseerd vandaan", aldus de officier van justitie in de onderbouwing van haar strafeis. Dat sommige vrouwen het lieten gebeuren, maakt voor de strafbaarheid van de therapeut niets uit, zo redeneert het OM. „Deze vrouwen hebben hier níet voor gekozen. Er was geen sprake van een gelijkwaardige relatie."

Naast de celstraf heeft de officier een contactverbod met alle slachtoffers geëist, en een maximaal beroepsverbod voor de duur van vijf jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Celstraf geëist tegen massagetherapeut wegens ontucht
Sluiten