Metro
Metro Nieuws 5 dec 2019 / 08:55 uur

Cadeautje voor Greta Thunberg: ezel als vervoermiddel

Hoe je écht klimaatvriendelijk naar de Spaanse hoofdstad afreist om de klimaattop bij te wonen? Op een ezeltje, natuurlijk. 

Greta Thunberg kreeg het dier dinsdag daarom als cadeau aangeboden van een religieuze buurtvereniging uit de Spaanse stad Talavera de la Reina. „Onze voorouders gebruikten dit meest klimaatvriendelijke vervoermiddel al.”

Brief aan Zweedse

Op social media heeft de Asociación Fray Hernando de Talavera de brief aan de klimaatactiviste gedeeld. „We beseffen hoe belangrijk het is de wereld gevoelig te maken voor de milieusituatie en sluiten ons aan bij de strijd van Thunberg”, schrijft de vereniging in ‘klassiek’ Comic Sans-lettertype.

Enviado por todas sus redes sociales a Greta Thamberg.

Gepostet von Asociación Fray Hernando de Talavera am Dienstag, 3. Dezember 2019

Thunberg wilde niet vliegen om de klimaattop bij te wonen. Ze kwam dinsdag aan in Lissabon in een catamaran. Daar had ze drie weken over gedaan. Per trein -want dat gaat toch wat sneller dan een ezel- zal ze verder reizen naar Madrid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cadeautje voor Greta Thunberg: ezel als vervoermiddel
Sluiten