Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Buitenbeentje heeft nu carrière op Instagram

De influencers van het moment lijkt vaak de immer populaire meisjes en jongens. Maar sommigen zijn laatbloeiers. Zo ook de New Yorkse Mya.

Ze werd geboren in Rusland, verlaten door haar moeder op haar vijfde en op haar negende vertrok haar vader met haar naar Amerika, waar ze nog steeds woont. Soepel ging het niet: ze werd gepest en had niet bepaald vrienden in haar schooltijd.

Depressie

Dat is inmiddels wel anders bij de 31-jarige influencer: ze heeft bijna een miljoen volgers en krijgt voor posts gerust duizend dollar. Het is overigens niet de reden dat ze ooit met Instagram begon: ze gebruikte het platform om door haar depressie heen te komen.

Na haar middelbare school gaat Mya aan de slag als makelaar. De 9-tot-5-mentaliteit maakte haar vrij miserabel – depressief zelfs, waarop ze besluit komische filmpjes op Instagram te zetten. Een risico: ze zegt namelijk ook haar baan op. Nog geen jaar later heeft de Russische schone 600.000 volgers op haar account.

Risico

„Ik nam het risico om veel minder geld te verdienen dan ik verdiende als makelaar”, vertelt de influencer aan Daily Mail. „Maar hier zou ik wel gelukkig van worden. Het is volgens mij het beste besluit dat ik ooit nam.”

Op haar account neemt ze vrouwen op de hak. Ze maakt korte filmpjes waarin ze op een sarcastische manier uitbeeldt wat er zou gebeuren als vrouwen de waarheid zouden vertellen. Dit vaak gehuld in strakke of weinig kleding om haar strakke lichaam te showen. De ideeën voor haar filmpjes komen vaak uit haar echte leven. „Denk maar eens aan het meest gênante dat je ooit overkwam. Jezelf op video zetten met dat moment is het beste ooit, mits je erom kan lachen”, zegt ze.

Anderen helpen

Haar account hielp haar door haar depressie heen, Mya hoopt anderen ook een lach op het gezicht te bezorgen als het niet meer gaat. „Ik gebruikte Instagram om komedie te kijken, om zo te dealen met mijn depressie. Het is verbazend hoeveel mensen me berichtjes sturen dat ik ze de dag door help. Het geeft me een goed gevoel, dat ik iets voor ze kan doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.