Metro
Metro Nieuws 7 dec 2019 / 16:11 uur

Britten ontevreden met trieste kerstboom

De misschien wel meest bekende kerstboom van Engeland heeft de takken laten hangen. De boom op Trafalgar Square ziet er bijzonder triest uit.

De inmiddels bejaarde boom, die zo’n 90 jaar geleden een gift was van Oslo, staat traditiegetrouw rond de Kerst op het beroemde plein in Londen. In de decembermaand is de boom mooi verlicht en staat het voor de vriendschap tussen de twee steden.

De Noorse koning en zijn familie waren tijdens de Tweede Wereldoorlog gevlucht naar het Verenigd Koninkrijk en de boom is een bedankje voor de hulp van Londen tijdens de oorlog. „De Noren zijn doorgegaan met het jaarlijks sturen van een boom, als symbool van onze blijvende vriendschap", tweette de boom zelf. Of het account van de boom dan.

Vergane glorie

Op bovenstaande foto’s lijkt de boom in prima staat te zijn, maar dat lijkt voornamelijk aan de hoek van de foto liggen. Eerder werden namelijk heel andere foto’s online gezet, en daarop lijkt de boom dit jaar toch echt vergane glorie te zijn.

„Kijk naar ’t arme ding", vervolgt de Twitteraar. „Ik zou hier een slechte grap over de Brexit kunnen maken, maar ik vind het gewoon te zielig voor die arme, oude boom."

https://twitter.com/BassettsSweets/status/1202588838801088512

Iemand anders gooit het over een andere boeg: „Noorwegen, wat hebben we jullie ooit misdaan dat jullie nu zo boos op ons zijn."

https://twitter.com/KTHopkins/status/1202549818725457920

Takkenboom

De boom heeft dus ook een eigen Twitter-account en schroomt zich niet om zich in de discussie over zijn takken te mengen. „Een boom van vele meters hoog zal er niet hetzelfde uitzien als degene in je huiskamer", besluit de boom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britten ontevreden met trieste kerstboom
Sluiten