Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Bouwers willen woensdag met boeren actie gaan voeren

Bouwers willen woensdag op verschillende plekken in het land protestacties houden. Stichting Bouw in Verzet roept boeren op zich bij de acties aan te sluiten, nadat de rechter dinsdag had beslist dat boeren niet de bevoorrading van supermarkten mogen platleggen.

De acties zouden weleens kunnen zorgen voor veel verkeersoverlast. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om de verkeerssituatie in de gaten te houden.

Goed voorbereiden

Omdat niet bekend is wat de acties precies gaan inhouden, weet ook Rijkswaterstaat niet hoe druk het op de weg gaat worden. Mensen die ‘s ochtends de weg op gaan, moeten in ieder geval goed voorbereid vertrekken, laat een woordvoerder weten. Mogelijk gaat het om acties waarbij voertuigen langzaam rijden op de snelweg.

Bouw in Verzet heeft een aantal plaatsen aangewezen waar ze in de ochtend willen verzamelen om vanaf daar verder te trekken. Het gaat om Alkmaar, Apeldoorn, Assen, Berkel en Rodenrijs, Born, Helmond en Tilburg, meldt de actiegroep op Facebook. Daar willen de bouwers om 06.00 uur verzamelen, waarna ze instructies krijgen en vanaf 07.00 uur actie willen gaan voeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.