Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Bijna een derde van ‘iconische koala’s’ dood door bosbranden

De bosbranden kosten ook vele koala’s het leven. 

In de Australische deelstaat New South Wales (NSW) zijn meer dan 8000 koala’s gestorven door de aanhoudende bosbranden, meldt het Australische SBS News. Dat is de schatting van de Australische minister van Milieu, Sussan Ley. Het gaat om zo’n 30 procent van het totaal aantal koalaberen in de deelstaat.

Iconisch

„Dat komt omdat 30 procent van het leefgebied van de koala’s is vernietigd", zei Ley vrijdag. „Maar we weten meer zodra de branden zijn geblust". De minister noemde de koala ‘een van onze meest iconische soorten’.

In de deelstaten New South Wales, Victoria en South Australia woeden al wekenlang hevige bosbranden. Rond Sydney is de noodtoestand afgekondigd. In de regio worden ook temperatuurrecords gebroken en is de hoogste alarmfase van kracht. In New South Wales bestrijden zo’n 2500 brandweermannen het vuur.

Tientallen bewoners raakten al gewond en huizen zijn verwoest. Ook zijn er meerdere doden gevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.